marți, 13 decembrie 2011

ADIPOTIDA - prim tratament eficient impotriva obezitatii??





Un tratament experimental finalizat in luna noiembrie a acestui an, rezultat al cercetarilor unor medici oncologi a concluzionat in mod surprinzator ca adipotida impiedica alimentarea cu sange a celulelor adipoase, compus ce i-a ajutat pe macacii obezi sa piarda, in medie, intre 7% si 15% din greutatea lor, in patru saptamani, o reusita ce ar putea conduce la obtinerea unui tratament eficient si pentru oameni. 

Echipa sot-sotie Wadih Arap si Renata Pasqualini, specialisti la Centrul de Oncologie Anderson din Houston, au demarat cercetari in scopul tratarii cancerului de prostata. Surprinzator, lanturile de aminoacizi pe care medicii l-au injectat in organismul unui bolnav de cancer au legat cu celulele adipoase si nu cele canceroase cum credeau cei doi. Substanta activa actioneaza la nivelul capilarelor ce iriga celulele adipoase, mai exact blocheaza alimentarea acestora. In scurt timp, ele mor urmand a fi resorbite de organism.

“Aplicarea acestui tratament şi în cazul oamenilor ar oferi o abordare nechirurgicală pentru a diminua ţesuturile adipoase, dar şi o alternativă pentru medicamentele pentru slăbit”, a declarat medicul Renata Pasqualini, principalul autor al studiului.

            Tratamentul urmeaza a fi supus analizei de catre forurile americane de aprobare, FDA, care pana in prezent s-au demonstrat destul de reticente fata de alte pilulele de slabit. De urmarit va fi si rezultatul pe care il va avea adipotida asupra subiectilor umani, si mai ales, efectele secundare pe care substanta il poate avea asupra rinichilor, pe care se pare ca aceasta ii solicita ceva mai mult, desi nu ireversibil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu